Centrum Voor Spirituele Ontwikkeling

UITNODIGING

Heel erg "toe-vallig" ... ergens in 2018 gingen wij, Gerard en Ik, naar een opendag bij Kenkon in Wageningen van wat toen Shiatsu in Bedrijf heette nu Hands On Tao Shiatsu Instituut .
Wij waren al jaren bezig met spirituele inzichten, met energiewerk, lichtwerkers, engelen en hadden ook al de Munay-Ki inwijdingen gehad en de workshop gevolgd die ons in staat stelde anderen in te wijden.
Een liefderelatie beginnen, na eerdere pijnlijke ervaringen, vonden wij zelf een grote uitdaging en tegelijk een kans om te oefenen in respect, herkenning, voelen, grenzen stellen en wat voor allebei het "ont-dekken" was dat de ander een spiegel voordeed voor de eigen gebreken.

Over Shiatsu hadden wij weinig kennis en geen ervaring. Over Chinese Geneeskunde, wisten wij heel weinig; termen als acupunctuur, taoïsme en boeddhisme klonken als oude wijsheden, met veel mysterie en hadden, althans voor mij, wel een weerklank diep in mijn wezen.

Dus, hop naar de open dag om kennis te maken met Shiatsu.
Een Do-In workshop met Lilian De Nijs heeft mij een glimp van een ander gevoelservaring laten zien. Een Stoelmassage gekregen; er stonden daar een aantal stoelen en erbij iemand die de massage zou geven .... oh wat was het heerlijk!!
Alleen al op de stoel zitten was een heerlijk ontspannen gevoel, heel veel gebeurde in zo'n korte tijd, het leek alsof het een last van mij was weggenomen. Ja, ik voelde mij lichter uit "die stoel" gekomen.

Er werd ook op de mat een Shiatsumassage gegeven. Een mat op de vloer, verzorgd, kussens voor ondersteuning van armen en benen; dekens voor koestering en bescherming, en dan de druk, met aandacht, op gevoel, een soort energie bad gekregen van aarde en hemel -energie.
Ja, het voelde heel bijzonder!!

Ik was verkocht, ik wist dat ik meer wou weten, ervaren, leren.
En toen begon het: mijn levensreis bij Hands On Tao Shiatsu Instituut.
Ik behandel nu zelf mensen en help ik ze op hun ontwikkelingspad. Om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te steunen zowel bij acute als bij chronische klachten.

Het vanuit de praktijk de grondbeginselen van de Chinese Geneeskunde te begrijpen en te kunnen plaatsen is een grote uitdaging geweest vanaf het begin van de opleiding en blijft mij verwonderen! ... de bijzondere leer stijl van Jaana Siltasalmi!

Ik ben nog steeds in opleiding, en besteed veel tijd als assistente op de lessen. Het is ook heel ontroerend de ontwikkeling die iedereen maakt langs elke leerperiode van een paar lesdagen te zien en te volgen. Vanuit verschillende achtergronden, met of zonder kennis en ervaring van Shiatsu of van massage, zowel van stoelmassage als van matmassage, iedereen ervaart een sprong in zelfbewustzijn en waardeert de toegevoegde waarde ervan in hun eigen leven.

In maart begint een nieuw jaar stoelmassage. Kijk op de volgende link voor informatie en mogelijkheden. Geef je zelf de kans om ook net als velen vóór jou een ontdekkingsreis te beginnen dat voor jou verrijkend zult zijn.

SHIATSU STOELMASSAGE OPLEIDING

Web Design
* Online