Centrum Voor Spirituele Ontwikkeling

Nieuwsbrief Liefdeslicht

Hersengolven
Onze hersenen, het belangrijkste orgaan dat ingesteld is om de lichaamfuncties, bewuste als onbewuste te regelen, functioneert op basis van trillingsgolven die gemeten kunnen worden. Wij kunnen onze gemoedstoestand zelf verbeteren door geluid meditaties die deze golven in onze hersenen bevorderen.

Meditatie


Vooraleer jij aan meditatie begint is het goed om een zelfonderzoek te doen of een advies te vragen welke vorm/techniek het beste bij jou past.
Wat zijn jouw motieven? Welk doel streef je na? Hoe wil je dat doel bereiken? Zijn een paar belangrijke vragen in deze.

Vaak ziet men meditatie als een antwoord op de steeds maar drukker wordende materieel en ego gerichte wereld als een bron van rust en stilte. Men verlaat het gebruikelijke niveau van bewustzijn voor een ruimer, breder en dieper bewustzijn.
Meditaties is de perfecte manier om het evenwicht tussen lichaam en ziel te herstellen en weer in harmonie met jezelf en de natuur te komen. Bij het lichaam kunnen we denken aan verstoring of ziekte door stress, spierkramp, hoofdpijn, maar ook meer ernstige ziektes zoals kanker, omdat deze onvoldoende geremd cq gecorrigeerd worden.
In deze stilte en het contact met het hogere kunnen er veranderingen en nieuwe verbindingen ontstaan, die tot nieuwe en hogere inzichten leiden en jouw leven een geheel nieuwe wending kunnen geven naar een meer volmaakt leven. Met nieuwe waarden en normen: jouw waarden en normen in harmonie met de wereld en het Universum en jouw evolutie opdracht in dit huidige leven.

Hier wordt onderscheid gemaakt tussen geleide meditaties en geluidmeditaties om de soort meditatie aan te geven.
Onder geluidsmeditaties vind je de meditaties die door geluidsgolven en/of verschillende trillingen een bepaald effect wordt bereikt in jouw gevoel, stemming, gezondheid.
Onder geleide meditaties luister je naar een fragment waar jou een soort reis wordt verteld. Jij wordt letterlijk geleid naar plaatsen — in jouw verbeelding — om jouw vermogens voor visualisaties en belevenissen op te voeren. Op deze manier wordt je geleid naar een moment van rust en vrede. Het maakt niet uit of je werkelijk in die "plaats" bent of niet. Het gaat om de ervaring in jouw verbeelding. jij beleeft dezelfde emoties als of jij werkelijk daar bent, jouw hersenen merken het verschil niet. De hormonen voor gelukzaligheid worden aangemaakt en jouw lichaam ervaart een zeer gunstig effect voor je welbevinden en gezondheid.

Jouw Tijd..............Jouw Pad................Jouw Keuze........

Jouw Liefde..........Jouw Geluk.............Jouw Genot.........

Elke dag een nieuw begin, elke dag een nieuw intentie. Klik op de afbeelding hierboven.
meditatie rust
Stilte en rust in je hoofd, het Universum door jou laten spreken, via jouw Hart.
Labirint
Open staan voor het onbekende, vol vertrouwen.
Web Design
* Online